Building and sign bank (done in 3d)

העברת חשבון בין בנקים

[פוסט אורח מאת אפיק רחמים* – רשת MGN]

לעבור בנק? השתגעתם?

כשאומרים לכם את המשפט לעבור בנק, מה הדבר הראשון שעולה לכם בראש?

רוב האנשים יגידו שזה ארוך, מייגע, צריך ללכת כל פעם לסניף, המון חתימות, לעדכן את מקום העבודה, לעדכן את חברות כרטיסי האשראי, יש לי שם הלוואות, פנינה מהסניף מכירה אותי, ועוד ועוד… אבל למען האמת, מעבר בנק זה לא דבר כל כך מורכב. במיוחד לא היום, שהטכנולוגיה זמינה ונגישה, ומאפשר לבצע את רוב הפעולות בלי צורך להגיע לסניף או אפילו להרים טלפון לפקיד.

כמו כל תחום שבו אנחנו פועלים, חשוב להתנהל בתור הצרכן הנבון. בדיוק כמו שאנחנו משווים מחירים בביטוח לרכב, מבלים ימים שלמים בסיורים בחיפוש אחר הדירה המושלמת, נכנסים לזאפ ומשווים מחירים כאשר אנחנו רוצים לקנות מסך חדש למחשב, בחירת הבנק שבו תנהלו את חשבונכם היא החלטה משמעותית- שיכולה לחסוך לכם מאות שקלים בשנה.

אז איך עושים את זה?

  1. קודם כל חשוב להסתכל על כלל הפעילות השוטפת שלנו בחשבון הבנק, ולבחור את התחומים שחשובים לנו בהשוואה בין בנקים שונים. אם זה מסגרת אשראי גבוהה, שימוש רב בשיקים, הפקדות רבות של מזומן, עמלות נמוכות בניירות ערך, הטבה בריבית להלוואות, חיסכון לילדים וכו'. לכל אחד יש את התחום שהכי חשוב לו, וחשוב להתחיל מהתחום הזה ולאחר מכן להמשיך להסתכל על כלל השירותים.
  2. לאחר שבחרנו את הבנק שמציע את השירות הטוב ביותר בתחום שבו אנחנו בחרנו להתמקד, חשוב להסתכל על הפריסה והנגישות של הבנק. כמה סניפים יש לו, והאם הסניף קרוב למקום מגוריי? כיצד ניתן ליצור קשר עם הסניף, רק דרך המוקד או גם בטלפון ישירות לסניף? האם אפשר לבצע פעולות בשירות עצמי, ואם כן אילו? באילו שעות הסניף פתוח, האם זה חופף את שעות העבודה שלי?
  3. לאחר שחברנו בנק שיש לו פריסה רחבה ושירותים רבים, נחזור לחשבון הבנק שלנו ונסתכל על ההתחייבויות שלנו. או בעצם- מה מפריע לנו לעבור בנק. לרוב הדברים יש פתרון קל: במקרה של הלוואה אפשר ליצור קשר עם הבנק החדש ולבקש ממנו שיסגור לנו את ההלוואה (לפעמים הם מציעים אפילו ריבית נמוכה יותר רק בשביל שתעברו), במידה ויש לנו מינוס אפשר לקחת הלוואה מהבנק החדש בריבית נמוכה יותר, במידה ויש לנו כרטיסי אשראי בבנק עם הוראות קבע אפשר לתת לבנק שבו אנחנו נמצאים כעת הוראה להעביר את כל הוראות הקבע לכרטיס האשראי החדש שנקבל.
  4. לפעמים אולי לא חייב לעבור בנק. רצוי לפני החלטת המעבר לגשת אל הסניף שבו מתנהל חשבונכם, ולדבר עם הפקידה. לומר לה שאתם מעוניינים לעבור לבנק אחר, ולציין את הדברים שמפריעים לכם או את הדברים הטובים יותר שהציעו לכם בבנק האחר. לפעמים הבנק ירצה לשמר אתכם, ויציע לכם הטבות שישאירו אתכם בבנק. חשוב מאוד לשים לב לכמה זמן ההטבה תקפה, ובמידת הצורך לעשות את התהליך מחדש על מנת לחדש אותה.

עשינו את הכל והחלטנו שאנחנו עוברים בנק. את מי צריך לעדכן ומה צריך לעשות?

  • כיום ניתן לתת הוראה לסגירת החשבון באמצעות טלפון או פקס לסניף, אך על מנת שהחשבון יהיה סגור באופןסופי יש צורך להגיע לסניף עם כל בעלי החשבון על  מנת לחתום על סגירת החשבון. לעתים סגירת החשבון מותנית בפירעון כל ההתחייבויות שלכם לבנק- מינוס, הלוואה, חיוב כרטיס אשראי קרוב, חוב מסוים וכ'.
  • פתיחת חשבון בבנק אחר ניתן לבצע כיוםבאמצעות האינטרנט מבלי צורך להגיע לסניף. עליכם להצטייד בתעודת זהות, מספר חשבון בנק קיים בישראל, ובנוסף  ישנם מספר הגבלות על חשבון שכזה. כמובן שניתן לאחר מכן להגיע לסניף ולאמת את חשבונכם על מנת להסיר את ההגבלות.
  • לאחר פתיחת חשבון הבנק החדש, חשוב מאוד לעדכן את כל הגורמים הרלוונטיים:
  • במידה ויש לכם הוראות קבע בכרטיס האשראי ניתן לבקש מהבנק בו נמצא כרטיס האשראי שלכם (או חברת האשראי במקרה של כרטיס חוץ בנקאי) להעביר את כל הוראות הקבע לכרטיס החדש.
  • חשוב לעדכן את המעסיק שלכם ולתת לו את פרטי חשבון הבנק שלכם, על מנת שהמשכורת תגיע לחשבון החדש ולא לחשבון הקודם.
  • במידה ויש לכם התחייבויות נוספות כגון הרשאות לחיוב (ארנונה, חברת חשמל וכ') צריך לעדכן אותם באופן פרטני על מנת שיוכלו לשלוח טופס הרשאה לחיוב חדש אל הבנק שאליו עברתם.

לסיכום:

מעבר בנק הוא לא דבר מורכב כמו שאנשים חושבים. אמנם התהליך כרוך בביורוקרטיה מסוימת כגון הגעה לסניף, חתימה על מסמכים, ועדכון גורמים רלוונטיים, אך ניתן לסיים עם זה תוך מספר ימים ספורים. בכך תוכלו ליהנות מעמלות נמוכות יותר, תנאים טובים יותר, ובסך הכל בנק לא שונה מכל נותן שירות אחר שניתן לעבור ולהחליף אותו במידה ולא מרוצים.

*אודות אפיק רחמים
הקים את בלוג "עמלות" בשנת 2015 בשיתוף עם ביה"ס לכלכלה של המסלול האקדמי המכללה למנהל, במטרה לעודד השכלה פיננסית ולסייע לציבור הרחב להתנהל בצורה נכונה מול המערכת הבנקאית, תוך למידת השפה הבנקאית וקבלת מידע בצורה פשוטה וקלה. הבלוג נסגר אבל הפעילות נמשכת והצוות ממשיך להעביר הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ בנושאים מגוונים: בנקאות, עבודה ופנסיה, צרכנות נבונה, חיסכון והשקעות, ניהול משק בית ועוד. לתיאום הרצאה או לקבלת פרטים נוספים ניתן ליצור איתו קשר

[הערת מערכת – אין כאן המלצה אלא חוות דעת של כותב הפוסט שמבוסס על נסיונו]

נהנתם מהמאמר? שתפו אותו עם חבר :)

שתפו בפייסבוק
שתפו בלינקדין
שתפו במייל
שתפו בווצאפ