SANTA CLARA,CA/USA - FEBRUARY 1, 2014: Amazon building in Santa Clara, California.  Amazon is an American international electronic commerce company. It is the world's largest online retailer.

מכירת מוצרים באמזון – תוכנית עבודה

[פוסט אורח מאת אפיק רחמים* – רשת MGN]

אז החלטנו שאנחנו מביאים מוצר חדש לאמזון.
ישר מתחילים לחפש? התשובה היא לא.

לפני שאנחנו מתחילים בכלל לצלול לתוך אמזון ולחפש מוצרים רלוונטיים שאותם נוכל למכור, אנחנו צריכים להגדיר לנו תכנית עבודה. תוכנית העבודה היא בעצם המסגרת הרעיונית שבה העסק שלנו יפעל. תכנית העבודה תכלול את התקציב הכללי העומד לרשותנו, השלבים שאותם נצטרך לעבור, ולוחות הזמנים והיעדים לכל שלב.

תקציב

מהו התקציב שאותו אנחנו מוכנים להשקיע? האם זהו כסף שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו לסכן? האם כל הסכום זמין עבורנו, או שחלקו סגור בתכניות חיסכון למשל ונצטרך להמתין? התקציב קובע לנו לאיזה מוצרים אנחנו יכולים לכוון, מהי הכמות שאותה נזמין מהספק, וכמה אנחנו נשקיע בפרסום. כמובן שככל שהתקציב שלנו גדול יותר כך זה יאפשר לנו חופש פעולה רחב יותר, אך עם זאת במיוחד במוצר הראשון התקציב צריך להיות מצומצם כיוון שהוא סך הכל "בדיקת כלים" של אמזון.

חשוב לזכור שעסק באמזון הוא עסק לכל דבר, והעבודה אינה נגמרת כאשר המוצר מגיע לאמזון. יש לנו עלויות נוספות על פרסום, חלוקת מוצרים, עמלות של אמזון, ובהמשך כמובן שהזמנת משלוח נוסף. תקציב בסיסי למוצר ראשון עומד על 10,000-15,000 ש"ח, בהתאם כמובן לסוג המוצר ולכמות. זה אמנם נראה כסכום גבוה להשקיע, אך צריך לזכור שכאשר אנחנו מזמינים 500 יחידות ממוצר מסוים (שזוהי לרוב הכמות המינימלית שספקים מוכנים לעבוד איתה) והמוצר עולה 4$ ואנחנו מתכננים למכור אותו ביותר, בנוסף לעלויות השילוח הביקורת ותשלומים נוספים, אנחנו כמעט מגיעים ל-10,000 ש"ח. וכל זה מבלי לשלם על פרסום וחלוקת מוצרים ראשונית.

ישנה טכניקה נוספת שמיועדת לאנשים שאין להם תקציב בגודל הזה. במקום להזמין 500 יחידות מספק שמצאנו באליבאבא, אנחנו מזמינים 50 יחידות מספק באליאקספרס- האח הקטן של אליבאבא. היתרון מצד אחד הוא חיסכון גדול בעלויות, אך החיסרון הגדול הוא שזמני האספקה מתארכים (כולנו יודעים כמה זמן לוקח לחבילות להגיע מסין) ושמדובר בכמויות קטנות נצטרך לבצע מספר רב של הזמנות מדי חודש.

בניית לוח זמנים

לכל שלב בבניית עסק למכירת מוצרים באמזון צריך להגדיר לוח זמנים שבו נעמוד בו, ושלוח הזמנים יהיה הגיוני (בהתאם לזמן הפנוי העומד לרשותנו). להלן דוגמה ללוח זמנים לביצוע עם השלבים העיקריים בהקמת עסק למכירת מוצרים באמזון:

שלב לו"ז לביצוע
חיפוש מוצר שבוע
חיפוש ספקים שבוע
בזמנת דוגמיות שבוע
עריכת חוזה עבודה ומשא ומתן מול הספק 3-4 ימים
תשלום לספק 3-4 ימים
הקמת מערכות תומכות שבוע
עיצוב אריזה, כתיבת תוכן, צילום המוצר שבוע
ביקורת של הסחורה במפכל 3 ימים
משלוח למחסני אמזון שבוע
חלוקת מוצרים התחלתית שבועיים
הפעלת פרסום ממומן שבוע

 

כפי שאתם שמים לב כל שלב לוקח המון זמן, וכל אחד בהתאם לזמן הפנוי שיש לו להשקיע יכול לשנות את לוחות הזמנים בהתאם אליו. סטודנט שאינו עובד יכול לבצע את השלבים בזמן קצר יותר מאשר הורה שעובד במשרה מלאה. המטרה העיקרית בבניית לוח הזמנים היא שנדע בדיוק באיזה שלב אנחנו, וכמה זמן אנחנו הולכים להשקיע בכל שלב. גם אם נדמה לנו שנוכל לעשות את זה יותר מהר, עדיף להשקיע את הזמן ולהמתין עד השלב הבא (למשל יכול להיות שנמצא ספק מצוין תוך יומיים, אבל אם נמשיך לחפש נמצא ספקים יותר טובים).

לאחר שהגדרנו לנו את תכנית העבודה, הכנו את התקציב, ונשמנו עמוק, נוכל להתחיל בעבודה ולחפש את המוצר הראשון שלנו.

*אודות אפיק רחמים
הקים את בלוג "עמלות" בשנת 2015 בשיתוף עם ביה"ס לכלכלה של המסלול האקדמי המכללה למנהל, במטרה לעודד השכלה פיננסית ולסייע לציבור
הרחב להתנהל בצורה נכונה מול המערכת הבנקאית, תוך למידת השפה הבנקאית וקבלת מידע בצורה פשוטה וקלה. הבלוג נסגר אבל הפעילות נמשכת והצוות ממשיך להעביר הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ בנושאים מגוונים: בנקאות, עבודה ופנסיה, צרכנות נבונה, חיסכון והשקעות, ניהול משק בית ועוד. לתיאום הרצאה או לקבלת פרטים נוספים ניתן ליצור איתו קשר
[הערת מערכת – אין כאן המלצה אלא חוות דעת של כותב הפוסט שמבוסס על נסיונו]

נהנתם מהמאמר? שתפו אותו עם חבר :)

שתפו בפייסבוק
שתפו בלינקדין
שתפו במייל
שתפו בווצאפ