back-view-woman-checking-stock-trading-using-smartphone

תיק הסטודנט

מיועד לגילאי 24 עד 35. תיק מבוסס צמיחה עם דגש על יצירת הכנסה פסיבית, מטרתו ליצור תשואה גבוהה וכך גם הסיכון בהתאם מיועד למשקיעים שמודעים לסיכון אך ברצונם לצבור תשואה גבוהה בהתאם. תיק זה יהיה מבוסס על 20% אג"ח אשר מתחלקות לשתי קרנות של אג"ח לכל קרן מוקצה 10%  ו80% קרן מנייתית שפחות התעסקות עם תיק ההשקעות.
לדוגמא ברצוננו להשקיע ₪ 10,000 שחסכנו – נשקיע ₪ 8,000 בקרן אשר משקיעה במניות ו ₪ 1,000 בקרן המשקיעה באג"ח ארוך ו1000₪ באג"ח ממשלתי קצר צמוד. כמובן שנשאף להוסיף כל פעם עוד כסף לתיק ונצטרך לאזן את התיק בהתאם. לדוגמה כל חודש להוסיף עוד 1000 ₪ – 800 שקל יתווספו לקרן מנייתית, 100 שקלים לקרן אג"ח ממשלתי ארוך ועוד 100 שקלים לקרן אג"ח ממשלתי קצר צמוד מדד.

תיק זה מחולק ל80% קרן אמריקאית מחלקת דיבידנדים, קרןVT  היא קרן סל עולמית מחקה את מדד FTSE Global All Cap Index , מדד זה עוקב אחרי ביצועים של מניות גדולות בינוניות וקטנות מ-47 מדינות מפותחות ומתפתחות, קיים נטייה חזקה לטובת ארה"ב , מדד זה מהווה פיזור רחב וגלובלי על גבי כ-5200 מניות שונות מסקטורים שונים.
10%   קרן נאמנות ישראלית המשקיעה באג"ח ממשלתי ישראלי לטווח ארוך שמטרתה לאזן את הפלח המנייתי בתיק בעת ירידת השווקים בשוק המניות.
ו10%  קרן נאמנות ישראלית המשקיעה באג"ח ממשלתי ישראלי קצר וצמוד מדד שמטרתה להגן על התיק מפני אינפלציה.

איך משקיעים בפועל

אחרי שהחלטנו על הרכב התיק ובחרנו את הקרנות שאנו רוצים לקנות קיימות 2 אופציות עיקריות לבצע את חלופה זאת ולבנות את התיק:

דרך הבנק

האופציה הפשוטה ביותר פשוט קונים דרך האפליקציה של הבנק או דרך האתר, באופציה זאת חשוב לציין שעמלות הקנייה של הקרנות יותר גבוהות וקיים דמי פיקדון גבוה.

דרך בית השקעות ישראלי

ניתן לפתוח תיק מסחר עצמאי בבית השקעות ישראלי (כגון מיטב דש , הפניקס ,אקסלנס) דרך האינטרנט לוקח עניין של כמה ימים לאישור טפסים והעברת כספים לחשבון המסחר. באופציה זו עמלות הקנייה זולות יותר במחסר בנכסים אשר נסחרים בבורסה בארץ משמעותית ומשלמים רק דמי ניהול חודשים סכום הנע סביב 15 ₪, רוב בתי השקעות בארץ משתמשים במערכת מסחר "ספארק " מערכת פשוטה ונוחה לתפעול.
באופציה זו צריך לחלק את תיק ההשקעות לשתי פלטפורמות של מסחר כיוון שלא ניתן לקנות קרן אמריקאית דרך פלטפורמה אשר תומכת במסחר בבורסה הישראלית , צריך להמיר שקלים ניתן לפתוח תיק מסחר עצמאי בבית השקעות ישראלי (כגון מיטב דש , הפניקס ,אקסלנס) דרך האינטרנט לוקח עניין של כמה ימים לאישור טפסים והעברת כספים לחשבון המסחר. באופציה זו עמלות הקנייה זולות יותר במחסר בנכסים אשר נסחרים בבורסה בארץ משמעותית ומשלמים רק דמי ניהול חודשים סכום הנע סביב 15 ₪, רוב בתי השקעות בארץ משתמשים במערכת מסחר "ספארק " מערכת פשוטה ונוחה לתפעול.
באופציה זו צריך לחלק את תיק ההשקעות לשתי פלטפורמות של מסחר כיוון שלא ניתן לקנות קרן אמריקאית דרך פלטפורמה אשר תומכת במסחר בבורסה הישראלית , צריך להמיר שקלים לדולרים ולאחר מכן לקנות את הקרן את האמריקאית דרך פלטפורמה אשר תומכת במסחר זר. חשוב לציין שזה יותר פשוט ממה שזה נשמע קיימים נציגים שיעזרו לכם עניין ההמרה נעשה באופן דיגיטלי ורוב בתי ההשקעות הישראלים מספקים את שתי הפלטפורמות למסחר.
דרך מערכת הספארק נקנה את הקרנות אשר משקיעות באג"ח ממשלתי ישראלי.
ודרך פלטפורמה אשר תומכת במסחר בניירות ערך זרים נקנה את הקרן האמריקאית אחרי שהמרנו דולרים משקלים.

חלופה ב'

קיימת חלופה אחרת אשר נחשבת יותר זולה מבחינת עמלות קנייה מהאופציות הקודמות – אופציה זו היא פתיחת תיק מסחר אצל ברוקר זר ולא ישראלי, באופציה זו לא ניתן לקנות מוצרים אשר נסחרים בבורסה הישראלית, לכן במקום קרנות אשר משקיעות באג"ח ממשלתי ישראלי נשתמש בחלופה של קרנות המשקיעות באג"ח ממשלתי של ארה"ב שדומות מבחינת הסיכון.

מבחינת מיסוי

קיים מס רווחי הון אותו נשלם בעת מכירת התיק 25% מס רווח הון על הקרן המנייתית  ו15% מס רווחי הון על הקרן האג "חית – סך הכול 23% מס ריווחי הון על התיק.
קיים גם מיסוי דיבידנד על הדיבידנדים אשר קרן VT מחלקת, מיסוי זה מורכב בעצם מכמה שלבים בגלל הפיזור הרחב של המדינות כל מדינה רוצה מס על הדיבידנדים מחברה שהונפקה במדינתה – מיסוי זו הקרן משלמת – אחרי תשלום זה אנו המשקיעים נשלם עוד מס דיבידנד כ25% למדינה אשר הנפיקה את הקרן, אנו לא נשלם מס גם למדינת ישראל עקב חוק "זיכוי מס זר " , בסך הכול מבלי להיכנס יותר מידי לחישובים אנו נשלם כ28.75% מיסוי על הדיבידנדים.

ביצועי עבר

התיק עשה בממוצע תשואה של 10.06% לשנה עם סטיית תקן ממוצעת של 10.2% – סטיית תקן לשנה אשר נחשבת בינונית, במילים  אחרות בשנים לא טובות של התיק , התיק חווה ירידה של כ- 10%.
בנוסף קיים גם שיעור תשואת דיבידנד לפני מיסוי של כ2%

נהנתם מהמאמר? שתפו אותו עם חבר :)

שתפו בפייסבוק
שתפו בלינקדין
שתפו במייל
שתפו בווצאפ