SANTA CLARA,CA/USA - FEBRUARY 1, 2014: Amazon building in Santa Clara, California.  Amazon is an American international electronic commerce company. It is the world's largest online retailer.

אמזון – מיתוג עסקי

[פוסט אורח מאת אפיק רחמים* – רשת MGN]

החלטנו שאנחנו בונים עסק אינטרנטי, אבל כמו כל עסק מצליח חשוב לבנות את המיתוג של העסק מהתחלה. אנחנו רוצים שהעסק שלנו ישדר מקצועיות, אמינות, שירות מצוין ללקוח, וכל זאת כאשר בפועל יכול להיות שאת העסק ננהל מהלפטופ כאשר אנחנו יושבים בפיג'מה בסלון. אז איך עושים זאת?

השלב הראשון בבניית מיתוג לעסק הוא להחליט על שם. רצוי לבחור שם גנרי, ולא שם המעיד על תחום עיסוק מסוים. הסיבה היא שאנחנו לא רוצים לקבע מראש את תחום העיסוק שלנו. למשל השם XYZ Kitchen Tools מתאים לעסק שמוכר מוצרי מטבח. אך מה יקרה אם בעתיד נרצה למכור מוצרי חשמל? אפשרי לשנות את שם העסק, אך זה מורכב מאוד במיוחד כאשר בהמשך העסק שלנו יופיע במגוון רחב של ערוצים.

השיקול שלדעתנו הכי חשוב כאשר בוחרים שם לעסק, הוא דומיין פנוי. דומיין הוא בעצם הכתובת שמובילה לאתר העסק שלנו, למשל google.co.il זהו הדומיין של גוגל ישראל. מומלץ להשתמש באתר GoDaddy על מנת לברר האם יש דומיין פנוי לשם שבחרתם. הסיומת המומלצת ביותר היא כמובן com כאשר היא גם נחשבת למקצועית ביותר, למרות שנשיתן להשתמש גם בסיומות אחרות כגון net. בעתיד אתר האינטרנט ישמש אותנו על מנת לרשום את המותג שלנו באמזון, לאסוף מיילים של לקוחות ושלל שימושים נוספים, לכן חשוב כבר בתחילת הדרך לרכוש דומיין פנוי הנושא את שם העסק שלנו. במידה ולא מצליחים למצוא דומיין פנוי, ניתן להוסיף שילובים לשם העסק שלכם באתר למשל store, shop, deals, ltd, global, corp ועוד.

לרכישת דומיין על שם העסק ישנם שני יתרונות עיקריים. היתרון הראשון, הוא מאפשר לנו לבנות אתר לעסק שאליו נוכל להפנות לקוחות וספקים לקבל מידע נוסף על החברה שלנו. באתר נוכל להציג את המוצרים שלנו, מידע על החברה, דף ליצירת קשר ועוד. היתרון השני שהוא מאפשר לנו ליצור כתובת מייל עם סיומת הדומיין שלנו, למשל contact@name.com. נוכל להשתמש בכתובת המייל הזו לשלוח מיילים לספקים, ולהיראות מקצועיים יותר כלפי חוץ מאשר כתובת gmail רגילה.

במידה ואנחנו רוצים להיראות אפילו עוד יותר מקצועיים, ניתן גם לפרסם באתר כתובת ומספר טלפון של העסק. בכתובת ניתן לרשום את כתובת העסק בארץ, או שנשיג כתובת בסין (באמצעות חברת ETO). ניתן גם להשיג כתובת בארה"ב, ישנן מספר חברות המציעות כתובת בארה"ב במידה ונרצה לבצע קניות באתרים שלא מבצעים משלוחים לישראל. לגבי מספר טלפון ניתן גם כאן לפרסם את מספר הטלפון הישראלי, אך ניתן גם לקבל בחינם מספר טלפון אמריקאי באמצעות האתר Callcentric. באתר נוכל ליצור מספר טלפון אמריקאי ולהשתמש בחייגן אינטרנטי באמצעות המחשב או הפלאפון, והיתרון הגדול לדעתנו הוא שניתן גם ליצור מענה קולי שיוכל להפנות לשלוחות שונות (בסגנון "לשירות לקוחות הקש 1, להנהלה הקש 2..").

בהמשך נוכל ליצור גם דף פייסבוק לעסק ולהשתמש בו על מנת לפרסם תכנים רלוונטיים לקטגוריה של המוצר שאותו בחרנו למכור. למשל אם המוצר שלנו בתחום מוצרי המטבח, נוכל לפרסם פוסטים על 10 טיפים לטבח המתחיל, או מתכונים מעניינים, והכל כמובן בשפה האנגלית על מנת לפנות לקהל היעד הרלוונטי. בדף הפייסבוק נוכל להשתמש גם בעת השקת המוצר על ידי פרסום ממומן, ובכך נוכל להתחיל לצבור עוקבים בדף הפייסבוק אשר מתעניינים בקטגוריה של המוצר.

לסיכום, ישנן מגוון רחב של אפשרויות מיתוג לעסק שלכם. הכל תלוי בסופו של דבר בדמיון וברצון שלכם. אתר אינטרנט הוא הבסיס היום לכל עסק מצליח, ובמיוחד עסק באמזון. בהמשך נשתמש באתר על מנת לאסוף מיילים של לקוחות, ולפרסם את המוצר שלנו. הרשתות החברתיות ישמשו אותנו על מנת להגיע לקהלי לקוחות חדשים, ולפרסם ללקוחות פוטנציאליים מחוץ לאמזון. מספר טלפון יאפשר ללקוחות ליצור איתנו קשר בפלטפורמה שנוחה להם, וכתובת מייל הנושאת את שם העסק תשדר מקצועיות ושיש חברה רצינית מאחורי המוצר. כל הדברים האילו יהפכו את העסק שלכם מעוד סתם מוכר באמזון, לחברה מקצועית ואמינה שדואגת לשירות מצוין ללקוחות שלה.

*אודות אפיק רחמים
הקים את בלוג "עמלות" בשנת 2015 בשיתוף עם ביה"ס לכלכלה של המסלול האקדמי המכללה למנהל, במטרה לעודד השכלה פיננסית ולסייע לציבור הרחב להתנהל בצורה נכונה מול המערכת הבנקאית, תוך למידת השפה הבנקאית וקבלת מידע בצורה פשוטה וקלה. הבלוג נסגר אבל הפעילות נמשכת והצוות ממשיך להעביר הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ בנושאים מגוונים: בנקאות, עבודה ופנסיה, צרכנות נבונה, חיסכון והשקעות, ניהול משק בית ועוד. לתיאום הרצאה או לקבלת פרטים נוספים ניתן ליצור איתו קשר

[הערת מערכת – אין כאן המלצה אלא חוות דעת של כותב הפוסט שמבוסס על נסיונו]

נהנתם מהמאמר? שתפו אותו עם חבר :)

שתפו בפייסבוק
שתפו בלינקדין
שתפו במייל
שתפו בווצאפ