"All inclusive" portfolio

תיק "הכל כלול"

תיק המבוסס על רוב הנכסים הפיננסיים שיש כיום בשוק ומטרתו לפזר את כספנו באופן רחב תוך כדי לקיחת חלק מעליית מחירי כל סוגי הנכסים הפיננסיים בשוק ולמנוע תחושת FOMO- "פחד מהחמצה"  . כלומר,  אם אנו מושקעים רק במניות ועדים לכך שמחירי הנדל"ן או מחיר הביטקוין עולה אנו מתוסכלים שלא השקענו  שם כספים וקנינו נכסים אלה  .
 תיק זה מכיל :

  • 40%  קרן VT  –  קרן סל עולמית המחקה את מדד FTSE Global All Cap Index , מדד זה עוקב אחרי ביצועים של מניות גדולות בינוניות וקטנות מ-47 מדינות מפותחות ומתפתחות קיימת נטייה לטובת ארה"ב , מדד זה מהווה פיזור רחב וגלובלי על גבי כ-5200 מניות שונות מסקטורים שונים .
  • 15ֵֵֵ% קרן "ריט" – קרן השקעה בנדל"ן  – REIT –       Real Estate Investment Trust .
    קרן זו מכילה  תאגידים שמחזיקים ומנהלים נדל"ן מניב על פני פיזור רחב וגלובלי כמו בנייני משרדים , מרכזים מסחריים, קניונים , מלונות ודירות למגורים .
  • 10% אג"ח ממשלתי ארה"ב קצר מועד צמוד למדד המחירים לצרכן אשר מטרתו להגן מפני אינפלציה .
  • 10% אג"ח ממשלתי ארה"ב טווח ארוך.
  • 15%  קרן סל DBC  –  הקרן עוקבת אחר מדד Deutsche Bank Optimum Yield      Diversified Commodity Index Excess Return,   ומחזיקה בחוזים עתידיים של סחורות המרכיבות את המדד: נפט גולמי, שמן לחימום, גז טבעי, זהב, כסף, אלומיניום, אבץ, נחושת, תירס, חיטה, סויה וסוכר.
  • 10% קרן BITO  – קרן סל אשר מחקה את מחיר הביטקוין – באמצעות חוזים עתידיים .

להלן חלוקת דמי הניהול:

*כמובן שניתן לשנות את המשקל לכל רכיב בהתאם לשיקולכם .

איך משקיעים בפועל :

אחרי שהחלטנו על הרכב התיק ובחרנו את הקרנות שאנו רוצים לקנות קיימות 2 אופציות עיקריות לבצע את ההשקעות ולבנות את התיק :

דרך הבנק

האופציה הפשוטה ביותר – פשוט קונים את הקרנות דרך האפליקציה של הבנק או דרך האתר , באופציה זאת חשוב לציין שעמלות הקנייה של הקרנות יותר גבוהות וקיימים דמי פיקדון גבוהים.

דרך בית השקעות ישראלי

ניתן לפתוח דרך האינטרנט תיק מסחר עצמאי בבית השקעות ישראלי (כגון מיטב דש , הפניקס ,אקסלנס). אישור הטפסים והעברת כספים לחשבון המסחר מתבצעים תוך מספר ימים . באופציה זו עמלות הקנייה זולות יותר משמעותית במסחר בנכסים אשר נסחרים בבורסה בארץ ומשלמים רק דמי ניהול חודשיים, סכום הנע סביב 15 ₪. כיוון שלא ניתן לקנות קרן אמריקאית דרך פלטפורמה אשר תומכת במסחר בבורסה הישראלית , צריך להמיר שקלים לדולרים ולאחר מכן לקנות את הקרן הזרה דרך פלטפורמה אשר תומכת במסחר בחו"ל . חשוב לציין שזה יותר פשוט ממה שזה נשמע, קיימים נציגים שיעזרו לכם. עניין ההמרה נעשה באופן דיגיטלי ורוב בתי ההשקעות הישראלים מספקים פלטפורמות למסחר בניירות ערך זרים. לדוגמא:

דרך ברוקר זר

ניתן לפתוח תיק מסחר אצל ברוקר זר , באופציה זו צריך לדווח מס בסוף שנה , אך עמלות הקנייה נחשבות זולות יותר משאר האופציות שצויינו לעיל.

מבחינת מיסוי :

קיים מס רווחי הון אותו נשלם בעת מכירת התיק המס מתחלק ל 25% מס רווח הון על הקרן המנייתית ,קרן "ריט" וקרן BITO   ו15% מס רווחי הון על הקרנות אשר משקיעות באג"ח .
 – סך הכול 23% מס ריווחי הון על התיק .
קיים גם מיסוי דיבידנד על הדיבידנדים אשר קרנות VT וריט מחלקות , מיסוי זה מורכב בעצם מכמה שלבים בגלל הפיזור הרחב של המדינות. כל מדינה רוצה מס על הדיבידנדים מחברה שהונפקה במדינתה –את המיסוי הזה הקרן משלמת באופן אוטומטי– אחרי תשלום זה אנו המשקיעים נשלם עוד מס דיבידנד כ25% למדינה אשר הנפיקה את הקרן , אנו לא נשלם מס גם למדינת ישראל עקב חוק "זיכוי מס זר " , בסך הכול מבלי להיכנס יותר מידי לחישובים אנו נשלם כ28.75% מיסוי על הדיבידנדים .

ביצועי עבר של התיק:

התיק עשה בממוצע תשואה של 26.18% לשנה עם סטיית תקן ממוצעת של 29.12% – סטיית תקן לשנה אשר נחשבת גבוהה, במילים  אחרות בשנים לא טובות של התיק , התיק חווה ירידה של כ- 30%, התנודתיות הגבוהה נובעת מהשקעה בביטקוין אשר נחשב לנכס תנודתי במיוחד. למי שקשה עם התנודתיות הגבוהה יכול לבחור שלא להשקיע בנכס זה.

נהנתם מהמאמר? שתפו אותו עם חבר :)

שתפו בפייסבוק
שתפו בלינקדין
שתפו במייל
שתפו בווצאפ